• V košíku nemáte žiadne produkty

Návod na indiánsky stan TEE-PEE

Návod na indiánsky stan TEE-PEE

Ktoré dieťa by raz za čas nechcelo mať svoj vlastný úkryt, a to rovno doma? Jeden štýlový mu môžeme dopriať aj svojou vlastnou šikovnosťou. Pridanou hodnotou je, že niektoré etapy výroby so staršími deťmi môžete absolvovať spoločne. Nie je nad spoločné zážitky! Presne tento sme vyrobili pre našich drobcov. Nechajte sa inšpirovať jednoduchým fotonávodom :)


1. Na začiatok potrebujeme drevené tyče: 5 ks - 200 cm x priemer 1,8 cm; našla som ich v Kinekus (1ks/1,62€).

2. 25 cm od vrchu si naznačíme dierky. Neskôr tadiaľ prevlečieme drôt a celú konštrukciu tak urobíme stabilnou a bezpečnou. Ja som si dierky naznačila ešte pred namaľovaní vrcholov, stačí ich vyznačiť kľudne aj po namaľovaní.

3. Vrchy tyčí budú šedé a červené. Takto sa schnú tyče po nanesení šedej vrstvy na vrcholy

.

4. Dofarbila som červenú časť, sušíme, čakáme s pripraveným drôtom na spevnenie vrcholov konštrukcie.

5. Vyvŕtame dierky.

7. Teraz si rozložíme tyčky stanu do tvaru ihlana, pri vrchu ich prekrížime a spevníme ich.

8. Odmeriame si látky a vystrihneme 4 identické trojuholníky, ktoré budú rovnoramenné s ramenom dlhým 175 cm a podstavou dlhou podľa toho ako veľký chcete mať stan. My sme mali 95 cm. Ak dáte podstavu širšiu, stan bude väčší.

9. Jeden trojuholník na stan sme vytvorili zošitím zostatkov z látok, ktoré sme použili na iné majstroviny. Stan to urobilo veselším a detskejším. Opäť sme zachovali rozmery ramien a podstavy trojuholníka.

10. Máme teda k dispozícii 5 rozmerovo identických látok v tvare trojuholníka.

11. Zošijeme všetky trojuholníky po dlhých hranách do jedného veľkého plášťa. Kto nemá doma šijací stroj, dajú sa trojuholníky prišívať nejakou hrubou niťou, resp. špagátom ručne o drevené tyče.


12. Na spodok každého zošitého spoja sme prišili štvorček látky, vďaka čomu vzniklo malé vrecko, do ktorého budeme pri stavbe stanu zasúvať tyčky stanu.

13. Jeden z piatich trojuholníkov sme nastrihli stredom asi do dvoch tretín a vytvorili tak vchod do stanu. Na tento vchod sme po oboch stranách prišili lemovku s indiánskym vzorom.

14. Asi 1/3 až 1/2 tyčiek omotáme LED svetielkami. Ja som použila vianočné žiarovky z výpredaja.

15. Plášť stanu navlečieme cez vrchný otvor na rozprestretú 5-uholníkovú konštrukciu stanu a spodné časti tyčiek zasuneme do pripravených pätiek.

16. Stan je na svete. Už sme ho len ozdobili prišitím farebných pierok, ktoré sme rozmiestnili voľne po stane.

17. Podložka na zem – deka poskladaná na viac vrstiev alebo hracia podložka, ak máte doma...

18. Vankúše po bokoch a zadnú stenu stanu.


A JE TO HOTOVO!!!