• V košíku nemáte žiadne produkty

Čítajme si s deťmi...

Čítajme si s deťmi...

Mám veľkú potrebu podeliť sa s vami s mojou skúsenosťou a témou výberu detských kníh u nás doma. Na ceste za hľadaním kvalitnej detskej literatúry som natrafila na viacero zaujímavých udalostí vo svojom okolí, správne zanietených rodičov, blogerov, atď. Stálo ma to celkom dosť času dostať sa ku kvalitnej detskej knihe, a tak by som rada aspoň niekoľkým z vás pomohla ušetriť kúsok času vďaka zopár tipom ako sa k takejto knihe dostať. Je lepšie prísť na hotové, ako sa hovorí :) :) :)

U nás doma knižky idú stále, ale aktuálne viac ako inokedy. Čítame radi aj počas dňa a večer to bez knihy ide len málokedy. Najnovšie knihu so sebou šupneme do tašky aj von na ihrisko, na prechádzku… Nie vždy ju aj vytiahneme, ale je tam, keby čosi :)

Knihy, ktoré máme doma už svoju úlohu splnili a vznikol priestor zadovážiť si nové. Veľkou dilemou pre mňa ako mamu bolo: “Aké knižky zaobstarať do knižnice pre drobcov?” Tak ako vo všetkom aj tu veľmi vnímam ako je trh presýtený a je ťažké zorientovať sa a vybrať kvalitnú (nielen) detskú knihu. Knihu, ktorá nie je komplikovaná, má príbeh, predovšetkým, vtipný príbeh :), má odkaz a dieťa dokáže zaujať.

V rozhodovaní a zorientovaní sa na trhu mi pomohla diskusia v Cooltajneri v Považskej Bystrici na tému “Čítame s deťmi”. Tu som mala možnosť naživo nahliadnuť do kvalitnej detskej literatúry, ktorá bola prinesená ako ukážky. Jednou z účastníčiek diskusie bola aj blogerka Alžbeta Uríková (http://www.pampuch.sk). A, nielen, práve vďaka nej som sa dostala k zaujímavým detským knižným titulom, z ktorých už niekoľko je súčasťou našej knižnice. Na jej malom pampúchovi nájdete množstvo tipov a recenzií na knihy podľa veku dieťaťa.

Rovnako hodnotne mi pri výbere detských kníh pomohla aj stránka www.citajmesispolu.sk, kde nájdete päť článkov, ktoré nám rodičom hodnotným spôsobom pomáhajú nájsť odpovede na otázky typu: “Ako čítať s našimi deťmi?” (Desatoro čítania s deťmi) a “Prečo a ako čítať našim deťom dobré knihy”.

A takto vyzerá naša MonToy knižnica doplnená o nové zaujímavé detské tituly:

Našu montessori knižnicu nájdete tu: https://www.montoy.sk/montessori-kniznica :)


Ja už ich prečítané mám :) …btw. to je tiež mega dôležité predtým ako knihu začneme čítať svojim deťom. Je dôležité, aby sme boli my sami rodičia s knihou zadobre či už hodnotovo, názorovo alebo postojovo… A to inak nejde, iba tak, že si ju vopred dôsledne prelúskame.

Knihe by sme mali my rodičia dôverovať. A k tomu ju musíme poznať. Predídeme tak situácii, že budeme musieť dieťaťu popierať niečo, čo autor v knihe hovorí a my s tým vnútorne nesúhlasíme. Môžeme tak dieťa zbytočne zmiasť.


Tak čítajme spolu s deťmi… :)

Opatrujte sa, želám vám láskou a radosťou naplnené dni s vašimi drobcami!


MonToy

Monika - Baví ma byť mamou! :)